FantaSTikon

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 16, 2015 |

U Hrvatskoj postoji 10-ak konvencija na temu fantastike i znanstvene fantastike. Najstarije među njima održavaju se preko 30 godina uzastopce. Ipak, ove godine se po prvi put održava jedna od njih i u Splitu, a ta konvencija je dobila naziv – FantaSTikon.

 

U Splitu je već postojalo društvo ljubitelja fanstastike i SF-a, no ono više nije aktivno. Ipak, imamo nove, mlade autore u F&SF-u u Splitu i u Dalmaciji, i to na područjima književnosti, likovnosti i filma. Za one koji su manje upoznati s ovakvom vrstom umjetnosti upitali smo Marka Mlinara, glavnog organizatora ove konvencije, što je to zapravo FantaSTikon i koji su ciljevi takvog događaja.

 

Na FantaSTikonu će prisustvovati i mnogi počasni gosti.Sudeći po prognozama organizatora, odaziv će biti i više nego dobar.Ukoliko je ovaj događaj privukao vašu pažnju, dođite na trodnevni program filmova, predavanja, radionica i igranja na fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje između 17. i 19. srpnja. Ne sumnjamo da će se za svaku dob i ukus naći ponešto.