Europsko rukometno prvenstvo 2018.

Kategorija: Sport | Objavljeno: studeni 30, 2017 |

Između Grada Splita i Hrvatskog rukometnog saveza danas je sklopljen ugovor o održavanju Europskog rukometnog prvenstva u Splitu. Među ostalim, doznali smo detalje ugovora o korištenju „Spaladium arene“, a kojeg su potpisali predstavnici tvrtke „Sportski grad TPN“ i Hrvatskog rukometnog saveza.

 

Dugo se pregovarala, ali u konačnici uspjeh nije izostao. Eurospko rukometno prvenstvo osim u Varaždinu, Zagrebu, Poreču igrati će se i u splitskoj Spaladium Areni. Hrvatska rukometna reprezentacija u Split dolazi samo s jednom željom, da prazninu među zlatnim odličjima popuni jedinom medaljom koja im nedostaje, zlatom s Eurospkog prvenstva .Grad Split uložiti će dva milijuna kuna u Europsko rukometno prvenstvo, koje će 12. siječnja započeti upravo u Spaladium Areni. Grad Split, prema potpisanom ugovoru obvezao se uložiti još 100 tisuća kuna za uređenje okoliša oko Arene, kao i za prekrivanje njezinog istočnog nedovršenog dijela. No uloženi novac , trebao bi se višestruko vratiti Splićanima .Zbog prvenstva će i poularne božićne kućice nakon blagdana postati rukometna fun zona, što će zasigurno doprinjeti dobrom turističkom siječanjskom rezultatu. Reprezentativci u Split dolaze već prvog dana Nove godine. Petog siječnja odigrati će prijateljsku utakmici s Crnom Gorom.

 

Onda slijedi vatreno otvaranje 12. 01. i možda najznačajniji ogled prvenstva utakmica, domaćina protiv reprezentacije Srbije Hrvatski rukometni savez posebno je ponosan na činjenicu kakoje ovo treće rukometno prvenstvo koje se održava u Splitu, nakon 2003. i svjetskog prvenstva za žene, te, 2009. za muškarce . Hrvatska je jedina zemlja kojoj je pošlo za rukom dobiti domaćinstvo Europskog prvenstva dva puta.

 

VEZANI ČLANCI