Etnografski muzej proslavio 105 godina postojanja

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 30, 2015 |

Povodom 105. godine od osnutka Etnografskog muzeja Split, najstarije ustanove tog tipa u Hrvatskoj koja se smjestila u samom srcu palače, iza Vestibula, započeo je i program proslave, sa bogatim glazbenim programom.

 

Prvi dan svečanog programa otvoren je koncertom Darka Stanojkovskog-Grapponea i Minje Kuzmanić. Na koncertu, u prekrasnom ambijentu atrijuma Etnografskog muzeja uživali su brojni Splićani i njihovi gosti. Program proslave 105. Godišnjice osnutka Etnografskog muzeja traje sve do 4.srpnja, a posjetitelje očekuje raznovrsan glazbeni program.

 

Etnografski je muzej tijekom stoljeća promijenio nekoliko adresa, prikupio bogatu građu, postavio stotine izložbi i objavio nebrojene knjige, kataloge i ostalu literaturu. I danas posjetiteljima pruža raznolik izložbeni program. Svoje nasljednike osnivač Etnografskog muzeja Kamilo Tončić Sorinjski obavezao je da nastave predano i sustavno štiti, obnavljati i vraćati iz zaborava predmete etnografske baštine čime hrvatska kultura živi i danas.