Energetski obnovljeni vrtići za ugodniji boravak mališana

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 18, 2016 |

Da grad Zagreb ulaže u dječje vrtiće, htio je pokazati i gradonačelnik na još jednom obilasku energetski obnovljenih vrtića i škola. Ovoga puta, na red su došli dječji vrtići u Vrapču i na Jarunu koji se obnavljaju u sklopu projekta Zagreb – energetski efikasan grad, koji će doprinijeti financijskim uštedama te boljim standardima obrazovnih ustanova.

 

Mnogi od njih stari su preko trideset godina, stoga je ovakva obnova, prijeko potrebna.”Ovakav važan projekt je od izuzetne važnosti zato što je objekt sagrađen još 1978. godine, a mi smještavamo deset odgojnih skupina. Ova energetska obnova je bila obimna jer je izmijenjen krov u cijelosti, obnovljena je kompletna fasada, kao i stolarija.

 

Od velike je važnosti i zamjena kotlovnica koja je bila troškovnik grada Zagreba”, istaknula je Snježana Vusić Kodvanj, ravnateljica dječjeg vrtića Jarun. Izgradnja ovog jarunskog vrtića, iznosila je nešto manje od tri i pol milijuna kuna, no to su svakako dobro utrošeni novci jer će financijske uštede biti značajne.Još jedan vrtić star nekoliko desetljeća, energetski je obnovljen, a očekivane uštede bit će oko 180 tisuća kuna godišnje. Riječ je o dječjem vrtiću Vrapče.

 

Osim ušteda, energetski vrtići doprinose i podizanju standarda u predškolskom odgoju, a djeci čine boravak ugodnijim i kvalitetnijim.