Energetska obnova zdravstvenih ustanova BBŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 11, 2017 |

Nakon projekta energetske obnove školskih zgrada vrijednog 27 milijuna kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija kreće u još jedan ambiciozni pothvat. Otvorena je naime po prvi put mogućnost prijave zdravstvenih ustanova na natječaje Europske unije vezane uz energetsku učinkovitost, stoga je Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač zdravstvenih ustanova, krenula u užurbanu pripremu natječajne dokumentacije.

 

“”To je nastavak aktivnosti koje su u tijeku. Mi smo ovog trenutka obnovili gotovo sve ambulante opće medicine u županiji. Ono što želimo je završiti ukupnost projekta na način da sve što nismo mogli napraviti kroz natječaje i aktivnosti provedemo kroz ovu prijavu”-poručio je Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije. Od 2017. godine pooštreni su uvjeti natječaja za ostvarivanje sredstava za energetsku učinkovitost, I to tako da toplinska ušteda nakon obnove mora iznositi najmanje 50%, dodao je župan Bajs.U konačnici, projekt bi u Bjelovarsko-bilogorsku županiju mogao donijeti gotovo 10 milijuna eura.