Energetska obnova i čišći prijevoz

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 4, 2016 |

Među tri velika kapitalna projekta koji će ove godine u Sisku biti realizirani ili će pak njihova realizacija početi zahvaljujući poticajnim sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvoj, dva su sportska. Riječ je o gradnji bazenskog kompleksa u Capragu te ledene dvorane na Zibelu. Kako je ledna dvorana puno zahtjevniji projekt, trebala bi biti završena tijekom 2017. No obnova i to energetska čeka i sisački olimpijski bazen.

 

Grad Sisak, zajedno sa Sisak projektima i Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, ušao je u projekt pod nazivom Energetska obnova zgrada javnog sektora po ESCO modelu. Ovim će projektom, među ostalim, biti obuhvaćen Sportsko rekreacijski centar Sisak za koji je planirana kompletna energetska obnova.

 

Rezultat ovog projekta bit će obnovljeni bazen, a troškovi energije će biti smanjeni. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama već je objavila na svojim stranicama Javni poziv za pružanje energetske usluge u svrhu poboljšanja energetskih svojstava zgrade ŠRC Sisak.

 

No Siščane u ovoj godini očekuju i druge novine vezane uz čistije oblike prijevoza. Sisak će, naime, ove godine dobiti električnu punionicu i električne bicikle. Ovakvi projekti ne samo da doprinose zaštiti okoliš, smanjenju emisija stakleničkih plinova i time ublažavanju klimatskih promjena već se podiže kvaliteta života građana.