Eko projekti u BBŽ

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 15, 2017 |

Već je duže vrijeme poznato kako će se na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaziti Centralno odlagalište otpada. Riječ je o sadašnjem bjelovarskom odlagalištu Doline, koje je trenutno u fazi usuglašavanja s nadležnim Ministarstvom zaštite okoliša i energetike – rečeno je prilikom posjeta čelnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

 

“Ja ću reći da je to projekt koji je ušao u plan zaštite i zbrinjavanja otpada. To je prvo županijsko zbrinjavanje, a onda je prešlo na regionalno zbrinjavanje. Očekujemo naravno da uskoro  krenu natječaji i da krenemo prema realizaciji tog projekta”-rekao je Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije. Paralelno s tim projektom treba raditi na saniranju nezbrinutih odlagališta, poput onog u Grgincu nedaleko Bjelovara. U projekt saniranja odlagališta u Grgincu utrošit će se gotovo 9 milijuna kuna. Posjet čelnika Fonda Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bio je prilika i za obilazak budućeg reciklažnog dvorišta u Kapeli. Kako se moglo čuti, pribavljena je sva potrebna dokumentacija i očekuje se raspisivanje natječaja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi se sufinancirao projekt težak 3 milijuna kuna.