Eko fjera na Prokurativama

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 19, 2017 |

Javna ustanova za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA SD, u suradnji s Udrugom ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO, na splitskim Prokurativama upriličila je najveći sajam ekoloških proizvoda u Hrvaskoj, Eko Fjeru.

 

Eko fjera okupila je više od 50ak ekoloških proizvođača iz cijele Hrvatske na splitskim Prokurativama
Eko Fjera najveći je sajam ekoloških proizvoda u Hrvatskoj. Na štandovima brojnih tvrtki i OPG-ova mogu se pronaći raznoliki proljoprivredni proizvodi sadni materijal i ostali domaći eko proivodi.

 

Svi proizvodi izloženi na sajmu imaju i certifikat kojim se potvrđuj ekološki proces od uzgoja do finalnog procesa. Među izloženim proizvodima ima i onih koji su jedinstveni u Europi . Jedan od njih je i onaj proizveden na OPGu u Hrvatskoj Kostajnici. Na sajmu se mogu kupiti i sadnice domaćeg eko začinskog bilja.

 

Interes za eko uzgojem sve je veća iz dana u dan, no srećom i potencijal takove domaće proizvodnje jednako je velik.
Gotovo podjednako kao i interes za proizvodnju velika je i zainteresiranost za otkup ovakvih proizvodaU posljednje dvije godine Splitsko dlamatinska županija postala je primjer. dobre prakse za poticanje mladih visoko obrazovanih osoba na razvoj poduzetništva u sektoru ekološke proizvodnje na nacionalnoj razini.