Eko-društveno poduzetništvo za mlade

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: veljača 29, 2016 |

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split pokrenuo je edukaciju o eko-društvenom poduzetništvu za srednjoškolce, u suradnji sa 15 srednjih, uglavnom strukovnih škola. Edukacija će trajati do kraja polugodišta, a učenici će njome dobiti znanja i iskustva potrebna za pokretanje vlastitih projekata i osmišljavanje proizvoda i usluga koji povezuju interese, talente i potrebe mladih s potrebama, problemima i prilikama društvenog okruženja koristeći poduzetnički način razmišljanja i djelovanja.

 

Riječ je o projektu „Promocija eko-društvenog poduzetništva mladima iz Splitsko-dalmatinske županije“ financiranom sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, koji će u konačnici uključivati 120 učenika iz cijele županije. Sredinom siječnja, CEDRA Split započela je s informativnim predavanjima u školama, čiji je cilj upoznati učenike s projektom i samim konceptom ekološkog i društvenog poduzetništva te projektnog učenja i rada.

 

Nakon toga, do travnja će se održavati eduativne radionice na kojima će mladi moći usvojiti osnove iz eko-društvenog poduzetništva i zadrugarstva, internet marketinga i projektnog upravljanja te razviti komunikacijske i timske vještine.Za vrijeme edukacije, mladi društveni poduzetnici svoj će rad prezentirati preko društvenih mreža, a po završetku programa ideje za svoja poduzeća plasirati će javnosti na Danu društvenog poduzetništva.