Edukacija o cikloturizmu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 21, 2017 |

Cikloturizam je jedan od najbrže rastućih segmenata turizma u Europi s rastom od 20% godišnje. Bilježi sve veći značaj i u Hrvatskoj, te je stoga Ministarstvo turizma donijelo akcijski plan cikloturizma na temelju kojeg će sve županije morati donijeti operativne planove.

 

Među njima je I Bjelovarsko-bilogorska županija, u kojoj je održana jednodnevnu edukaciju za javni i privatni sektor u turizmu na temu „Edukacija o cikloturizmu, kako postati ciklo vodič“. Dio staza u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već je postavljen. Radi se o gotovo 400 kilometara staza koje samo čekaju cikloturiste. Bojan Šenkinc voditelj edukacije: “Da bi netko postao cilklovodič potrebno je završiti edukaciju za ciklovodiče koja obuhvaća sve segmente koje vodič mora imati. Ciklovodič, osim samog voditelja grupe, mora biti liječnik, animator, mehaničar i psiholog” Broj ciklo vodiča u Hrvatskoj raste iz godine u godinu. Posljednji podaci govore kako ih je čak 200tinjak.