Dubrovnik subvencionira podstanarstvo

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: siječanj 26, 2016 |

Nova mjera subvencioniranja podstanarstva svim dobnim skupinama Grada Dubrovnika uspješno se provodi, doznajemo u dubrovačkoj gradskoj upravi. Do kraja 2015. godine pravo na subvenciju ostvarilo je 57 korisnika, od toga najviše (75 %) obitelji s dvoje ili više djece, koje zahvaljujući ovoj mjeri mjesečno od Grada primaju 1.500 kuna subvencije.

 

Mjera subvencioniranja podstanarstva nova je mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika i primjenjuje se od 1. studenog 2015. godine. Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo do kraja prošle godine zaprimio je ukupno 59 zahtjeva, od čega je pravo na subvenciju ostvarilo 57 korisnika. Od tog su broja troje samca, dva dvočlana kućanstva, osam tročlanih, a četveročlanih i više, 44 korisnika.

 

U mjesecu prosincu iz dubrovačke gradske blagajne u ovu je svrhu isplaćeno 62.138 kuna, a siječnju više od 76 tisuća. Od 1. siječnja 2016. do danas zaprimljeno je devet novih zahtjeva. Ovisno o socijalnom statusu i broju članova kućanstva, mjesečne subvencije kreću se u rasponu od 500 kuna za samce, 700 za dvočlano, 800 za tročlano kućanstvo i 1500 kuna za četveročlane obitelji.

 

Podsjetimo, ova mjera uvedena je na prijedlog gradonačelnika Andra Vlahušića i nadopunjuje prethodnu mjeru subvencioniranja podstanarstva za mlade do 35 godina života. Tu mjeru trenutno koristi 128 mladih obitelji. Uz navedeno, dosadašnjim mjerama Socijalnog programa Grada Dubrovnika subvenciju troškova najamnine ostvaruju i korisnici zajamčene minimalne naknade, te umirovljenici podstanari s prihodima do 1800 kuna.