Državna matura je poluproizvod poručuju u Preporodu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 22, 2017 |

Državna matura iz Hrvatskog jezika odgođena je do daljnjega i to zbog toga što je netko u splitskoj Obrtno tehničkoj školi, umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Eseja na obje razine, učenicima podijelio ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test, koji se trebao održati dan poslije. Matura je zbog pogreške u Splitu odgođena je u cijeloj zemlji. Predsjednik Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić , kaže kako se ovakve situacije na državnoj maturi ponavljaju iz godine u godinu, jer je riječ o poluproizvodu.

 

Državna matura danas, sigurno je bolja nego je bila unatrag nekoliko godina, no i dalje tu postoje veliki problemi, pojašnjava Stipić.
Ovo je pre ozbiljana stvar , o njoj ovise na desetke tisuće maturanata, kaže sindikalist.
Svi oni koji rade u školskom sustavu znaju s koliko nervoze i stresa učenici polažu državnu maturu, a to ne bi smijelo biti tako
Stipić je uptio apel , te zatražio da se na pogreškama uči. Državna matura nije postavljena na ispravnim temeljima , zato bi se ovim problemom trebala pozabaviti i nova ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, poručuju iz Preporoda.