Društveno poduzetništvo

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 17, 2018 |

“Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja” – skraćeno DPM, projekt je kojeg provodi CEDRA Split u partnerstvu s Klubom mladih Split, zadrugom START te socijalnom zadrugom VITA-ANST. Vrijedan je više od pola milijuna kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Konferencijom i posebnom izložbom, projekt je u Splitu danas i službeno okončan.

 

“Društveno-poduzetnički mozaik splitsko-dalmatinskog područja, projekt je kojeg je u posljednjih godinu dana na području Jadranske Hrvatske provodila Udruga Cedra Split zajedno s partnerima, Klubom Mladih Split i Socijalnom zadrugom Vita –Anst. Glavni cilj mu je jačanje društvenog poduzetništva.
Projekt je financiran novcem iz fondova Europske unije vrijedna je pola milijuna kuna. U sklopu njega održano je više od 30 edukacijskih radionica, a preko 35 tisuća ljudi upoznato je s provedenim aktivnostima.

 

Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj nema svoj zakonski okvir, postoji tek strategija za njegov razvoj. To znači da je da je ovaj oblik ekonomije u Hrvatskoj još uvijek u povojima. Za razliku od Europe gdje je čak 10 posto poduzeća registrirano u ovoj gospodarskoj grani i zapošljavaju oko 11 milijuna osoba.
U sklopu završne konferencije projekta prezentirani sui proizvodi nastali na radionicama u sklopu Društveno poduzetničkog mozaika
Proizvodi nastali u sklopu projekta prezentirani su na više od 20 sajmova diljem Jadranske Hrvatske i Like.