Dožupan o novom klaviru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 1, 2016 |

U Glazbenu školu Novska ovih je dana stigao novi klavir, koji je toj školi bio neophodan. Podsjetimo, Glazbena škola u Novskoj jedna je od najmodernije uređenih škola u cijeloj zemlji, no nisu imali adekvatan klavir za potrebe svojih učenika, kojih je ove školske godine u toj školi preko 150. Na inicijtivu iz same škole, spremnost da pomognu u nabavi klavira prihvatila je Sisačko-moslavačka županija, koja je i osnovač te škole, ali i Grad Novska.

 

Novi klavir vrijedan je pola milijuna kuna. Sisačko-moslavačka županija za njegovu je nabavu izdvojila 300 tisuća kuna, Grad Novska 100 tisuća kuna, te sama Glazbena škla uz pomoć donatora preostalih 100 tisuća kuna. Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić istaknuo je da je Županija u svakoj školi nešto uložila, a s obzirom da Glazbenoj školi Novska nisu bili potrebni nikakvi radovi na školi, već novi klavir, Županija je odlučila, upravo njegovom nabavom pomoći rad škole.