Doručak s hrvatskih farmi

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: siječanj 25, 2017 |

Da Hrvatska ima raznovrsnu i zdravu ponudu hrane moglo se vidjeti ali i kušati na Doručku s hrvatskih farmi. Cilj Doručka, održanog u Sisku, je poticanjem zdravih navika i ukazivanjem na važnost doručka, skrenuti pozornost javnosti na svježinu, kvalitetu, dostupnost i slijedivost proizvoda s hrvatskih farmi, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje.

 

Tako su gostima Doručka s hrvatskih farmi poslužene tradicionalne hrvatske namirnice: mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva i jaja. Isključivo su to bili proizvodi s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz lijepe naše, Kruh hrvatskih polja te Brašno hrvatskih polja. Takav sustav označavanja provodi Hrvatska poljoprivredna agencija, istaknuo je Zdravko Barać, v.d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije.  Doručkovati hrvatsko mlijeko, meso, jaja i kruh trebali bismo svaki dan ne samo zato što je svježije, zdravije i bolje od uvoznog, nego zato što dajući prednost lokalnom proizvodu štitimo hrvatsku poljoprivredu, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Promocija hrvatskih proizvoda na ovaj način trajat će iduće četiri godine, najavio je ministar, dodavši kako je novac osiguran u Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji.