Donacija sustava navodnjavanja Zadru

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: ožujak 21, 2018 |

Najveća Izraelska tvrtka za navopdnjavanje -Netafim donirala je sustav navodnjavanja srednjoj poljoprivrednoj školi Stanka Ožanića u Zadru. Ovaj će sustav navodnjavanja biti koristan za buduće generacije učenika i studenata.

 

Izraelska tvrtka Netafim izumitelj je sustava navodnjavanja kap po kap. Jedan od ključnih segmenata izraelske tehnologije su voda i navodnjavanje. Izraelska visoko inovativna industrija navodnjavanja stekla je svjetsku reputaciju te se više od 80 % proizvoda izvozi. Izrael prednjači u novim tehnologijama navodnjavanja, sustavima i priboru kao što je navodnjavanje kap po kap. Računalno kontrolirani sustav navodnjavanja razvijen u Izraelu štedi ogromne količine vode i omogućava opskrbu gnojivom zajedno s vodom. Izrael je danas država od koje uče sve države svijete kada su u pitanju agro tehnologije.Zamjenica izraelske veleposlanice u Hrvatskoj Iriot Schneor istaknula je kako vjeruje da će sustav navodnjavanja vodeće izraelske tvrtke Netafim pridonijeti poboljšanju poljoprivrede te da će učenici puno naučiti, a rezultati će, uvjerena je ,biti brzo vidljivi. Vjeruje kako je ovo tek početak uspješne suradnje Izraela i Zadarske županije.