“Dolazak” Tanje Ravlić u Galeriji Meštrović

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: svibanj 29, 2017 |

U Muzeju Ivana Meštrovića – Galeriji Meštrović, u okviru programa MEŠTART postavljena je izložba Tanje Ravlić – Dolazak. Izložba će biti otvorena do 2. srpnja.

 

Program MEŠTART započet je 2009. godine u Atelijeru Meštrović u Zagrebu u cilju aktualizacije i novoga čitanja opusa Ivana Meštrovića kroz suvremene umjetničke izričaje. U splitskoj Galeriji Meštrović je u okviru tog programa postavljena izložba Tanje Ravlić. Mlada splitska umjetnica izložbom tematizira dolazak na ishodište, ali i svoj odnos prema prostorima koji su je formirali.Tanja Ravlić stvara u mediju slikarstva, videa i instalacije te  kroz izlagački prostor preispituje njihov suodnos. Uz umjetnički rad, aktivna je i u pedagoškom radu. Kao slikarica, uz instalacije i video koristi se elementima poput plavog slikarskog pigmenta, crvene haljine i žutog platna kojim je obložila stupove na ulazu u muzejski prostor.Tanja Ravlić je diplomirala slikarstvo u Rimu te završila poslijediplomski studij u Berlinu. Od 2000. godine radi kao izvanredni profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Izlagala je u Hrvatskoj i inozemstvu, članica je Hrvatske udruge likovnih um jetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. No, biti umjetnik u Hrvatskoj nije jednostavno, treba volje i izdržljivosti, poentira Ravlić, pogotovo za suvremenog umjetnika u Splitu.Ne obiluje Split ni izlagačkim prostorima, stoga je MEŠTART program od posebne važnosti za mlade splitske umjetnike.