Dodjela stipendija u Svetoj Nedelji

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 4, 2015 |

Da se Sveta Nedelja, osim razvoja poduzetništva, može pohvaliti i uspješnim srednjoškolcima i članovima akademske zajednice, dokazala je još jedna dodjela stipendija. Grad je dodijelio 25 stipendija te 10 potpora za srednjopškolce deficitarnih zanimanja,ističući kako su financijska sredstva tek simboličan čin zahvale za marljivi trud tijekom cijele godine.

 

“Svima vama osigurali smo za ovu godinu 35 stipendija, odnosno25 stipendija i 10 potpora za učenike i nadam se da će vam to koristiti u školovanju za dodatni džeparac koji ćete pametno iskoristiti”, istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje, Drago Prahin.

 

Smjernice i dobre savjete, svim stipendistima uputio je i zamjenik gradonačelnika. Za sljedeću godinu, iz pročuna Svete Nedelje, bit će izdvojena i veća sredstva kako bi se povećao broj stipendista. Da su mladi i obrazovani ljudi budućnost Svete Nedelje i važan čimbenik gospodarstva u cjelini, istaknuo je i zamjenik gradonačelnika.

 

Koliko su stipendije dobar dodatni prihod, posvjedočila je i studentica Učiteljskog fakulteta. Budući da je općepoznata činjenica kako je studentski džeparac nedostatan za sve želje i potrebe, stipendiju će iskoristiti u pametne svrhe.

 

Prošle godine, financijska sredstva za stipendije, grad Sveta Nedelja je povećao s 800 na 900 kuna mjesečno, a za sljedeću akademsku i školsku godinu, namijenjene su stipendije za još 10 mladih i uspješnih srednjoškolaca i studenata.