Djeca s Žnjana napokon dobivaju školu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 1, 2015 |

Više od 500 djece sa Žnjana i Pazdigrada konačno će u rujnu 2017. godine sjesti u školske klupe u svojoj gradskoj četvrti. Dva desetljeća agonije osnovnoškolaca i njihovih roditelja koji su svoju djecu bili primorani odvoziti u školu u druge splitske gradske četvrti konačno će završiti. Postavljen je kamen temeljac za početak izgradnje osnovne škole Žnjan -Pazdigrad.

 

Kraj agoniji roditelja 500-tinjak mališana s Gradskog kotara Žnjan, napokon je došao kraj jer su nakon 20 godina apela i borbe s pravnim institucijama izvojevalali pobjedu. Napokon je postavljen kamen temeljac za izgradnju Osnovne škole Pazdigrad na radost svih stanovnika Gradskog kotara Žnjan.

 

Izgradnja OŠ Pazdigrad trebala bi trajati dvije godine, tako da se prvi učenici u novoizgrađenoj školi sa pripadajućom sportskom dvoranom očekuju u rujnu 2017 godine.

 

Kako smo već istaknuli,vijećnici splitskog gradskog kotara Žnjan su 20 godina od države i Grada tražili nekakav pomak, naznaku da su njihovi apeli i borba urodili plodom, tako da je polaganje kamena temeljca za izgradnju osnovne škole bio uistinu povijesni dan za njih.

 

Prigodni program prilikom polaganja kamena temeljca izvela su djeca Dječjeg vrtića Brnistra, a temelje buduće škole blagoslovio je don Ante Čotić iz Župe Gospe od milosrđa.