Djeca iz Beslana na ljetovanju u kvarnerskom gradu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: kolovoz 8, 2015 |

Titula Zagreba kao prijatelja djece još jednom je potvrđena. Senzibilitet prema mališanima, kojima je uvijek potrebna pažnja i pomoć, uvijek je bio prioritet, stoga se kontinuirano omogućuje osnovnoškolcima te srednjoškolcima odlazak na ljetovanje.

 

Djeca iz Beslana, žrtve terorističkog napada koji se dogodio u rujnu 2004. godine u Rusiji, već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom, provest će ljetne praznike u Hrvatskoj, zahvaljujući organizaciji Grada Zagreba i Crvenog križa.

 

“Grad Zagreb već jedanaestu godinu ugošćuje djecu iz Beslana. Nažalost, znamo što se tamo dogodilo, i kao što je rekla voditeljica iz Rusije, psihička bol teško zacjeljuje, a to je upravo razlog naše sreće i ponosa što možemo tu djecu ugostiti i jedanaestu godinu po redu, a tako ćemo nastaviti i dalje”, izjavila je Višnja Fortuna iz Gradskog Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 

Kako bi djeci odmor bio što ugodniji i zabavniji, organizirani su brojni zabavni i sportski sadržaji u predivnom kvarnerskom gradu Novom Vinodolskom, te će djeca dva tjedna uživati u čarima i blagodatima Jadranskog mora.

 

Djeca se s mora vraćaju s bogatim uspomenama, novim prijateljstvima i poznanstvima, prepuni dojmova. S trenucima provedenim u Hrvatskoj, stvaraju brojne uspomene, te se uvijek rado vraćaju.56 mališana otišlo je put Novog Vinodolskom s osmijehom na licima, što je najbolja zahvala organizatorima puta.