Dio Vukovarske otvoren, drugi dio zatvoren za promet

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: srpanj 18, 2016 |

Da je Zagreb postao veliko gradilište tijekom ljetnih mjeseci, dokazuju brojne prometnice koje su već rekonstruirane ili su u fazi izgradnje.

 

Jedna od njih je i takozvana zagrebačka žila kucavica na kojoj radovi traju. Otvoren je južni kolnik Ulice grada Vukovara – od Savske do Vrančićeve, u dužini od pola kilometra. Radovi su završeni u roku.”Na površini od četiri i pol tisuće kvadrata, u ova četiri dana izveli smo radove koji su obuhvatili skidanje dva sloja asfalt i ponovno postavljanje.

 

Tu je postavljanje sto trideset metara rubnjaka, tridesetak poklopaca i šahtova. Utrošeno je tisuću i pol tona asfalta, a investicija je vrijedna 900 tisuća kuna”, istaknuo je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačkih cesta.Nakon otvorenja dionice na Vukovarskoj ulici, započeo je i nastavak, druga faza radova koja obuhvaća ponovno asfaltiranje, zamjenu temeljnog tla jer je kolnik podosta oštećen uleknućima.

 

Radovi se izvode na dionici od Hrvatske bratske zajednice pa sve do avenije Marina Držića.Završetak radova na drugom dijelu prometnice, planiran je do 24. srpnja. Zadovoljstvo rekonstrukcijom zagrebačkih prometnica, ali radom svih djelatnika Cesta, nije krio ni prvi čovjek grada, a otkrio je i zašto otvara dionicu po dionicu prometnica.

 

Upravo zbog radova na prometnicama, na snazi je posebna regulacija prometa na brojnim gradskim lokacijama. 25. srpnja ili najkasnije do kraja kolovoza, bit će započeti radovi na posljednjem kilometru Radničke i otvorena Branimirova ulica, čime će biti završen povijesni projekt spajanja punog profila Radničke ulice.