Dina Levačić pliva od Visa do Splita

Kategorija: Sport | Objavljeno: srpanj 25, 2018 |

Skokom s carinskog mula u Visu naša najpoznatija i njatrofejnija  plivačica maratonka, Solinjanka, Dina Levačić, nastavit će svoje plivačke avanture , ali ovoga puta na domaćem terenu.

 

Cilj je otplivati rutu od Visa do Splita, točnije Rive. Legendarni plivački maratonac Veljko Rogošić skočio je s viške rive u more 4. srpnja 1975. godine i doplivao do Splita, a sada će njegov podvig pokušati ponoviti i Dina Levačić , koja će u noći s petka na subotu, oko četiri sata , ako to vremenske prilike dopuste, krenuti na svoje putovanje prema splitskoj Rivi na kojoj će ju dočekati i njen uspjeh proslaviti brojni Splićani i Splićanke , te razne udruge .U subotu, u 4 sata naša najpoznatija plivačica maratonka, Dina Levačić skokom s carinskog mula  u Visu kreće prema Splitu na put dug 54 kilometra . Ovo je samo jedan u nizu Dininih veličanstvenih podviga , nakon što je ranije već preplivala La Manche , te kanal Catalina. Dinine pothvate već godinama prati i podupire i Turistička zajednica  Grada Splita.Bez sponzora i dobrih ljudi koji prate  i potpomažu Dinine  podvige ne bi bilo moguće sve ovo ostvariti.A nakon preplivavanja  relacije  od Visa do Splita  Dinu čeka novi izazov.

 

Nema sumnje kako će Dina uspjeti u svom naumu da prliva od Visa do Splita, te tako još jedan plivački poduhvat doda svojim već brojinim zapaženim rezultatima.  Mi joj samo možemo zaželjeti mirno more i sretan put .

 

VEZANI ČLANCI