Dentex i Pravo doba – dva specijalizirana sajma na zagrebačkom Velesajmu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 16, 2018 |

Međunarodni sajam dentalne medicine DENTEX te sajam za zrele generacije – Pravo doba, specijalizirani su sajmovi koji će se održati od 17. do 19. svibnja na zagrebačkom Velesajmu. Sajam dentalne medicine okupit će strane i domaće stručnjake koji će predstaviti novitete dentalne industrije, dok će na sajmu za zrele generacije svi oni koji su prošli pedesetu moći obaviti besplatne preglede i sudjelovati u nizu radionica, prezentacija i drugim zanimljivim sadržajima.

 

Od 17. do 19. svibnja zagrebački Velesajam ugostit će dva specijalizirana sajma: Dentex – međunarodni sajam dentalne medicine te sajam za zrele generacije – Pravo doba.

 

“Oba projekta odnjegovani su brendovi zagrebačkog Velesajma kojeg radimo u partnerstvu i suorganizatorstvu, ali uistinu tangiraju specifične teme”, najavila je Dina Tomšić, direktorica zagrebačkog Velesajma.

 

Na jubilarnom 5. izdanju sajma DENTEX posjetitelje očekuje 331 izlagač iz Hrvatske i 30 iz zemalja svijeta te preko 30 stručnih predavanja za doktore dentalne medicine, tehničare i asistente. U tri dana sajma najznačajnije svjetske i domaće tvrtke predstavit će svoje nove proizvode i tehnologije te novitete u dentalnoj industriji. “Priredili smo četiri edukativne radionice na četiri edukativna punkta, specifično usmjerenima na pokazni dio gdje se svi novi preparati i nove tehnike budu mogli uživo pogledati”, kazala je Tomšić.

 

Paralelno će se odvijati i sajam za zrele generacije. Pravo doba jedinstveni je projekt u Hrvatskoj koji u svom četvrtom izdanju objedinjuje zabavu, edukaciju, rekreaciju i zdravstvene preglede za sve one koji su prešli pedesetu, a ulaz za sve umirovljenike na sajam je besplatan najavila je Dina Tomšić, direktorica zagrebačkog Velesajma: “Potiče inkulzivnost osoba zrelije dobi i brine se o kvaliteti njihovog života kada zamijene radno okruženje za okruženje u mirovini. Ovaj sajam posebno se brine o edukaciji odnosno o mogućnostima prekvalifikacije starije životne dobi.”

 

Romana Galić, pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u ime grada Zagreba pozdravila je održavanje sajma: “Ovim sajmom smo želili skrenuti pozornost javnosti na potrebe, na probleme, ali i na mogućnosti osoba starije životne dobi i zato sam sretna što svake godine brojimo sve više i izlagača i posjetitelja.” Svoju ponudu prezentirat će lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, turističke agencije i brojni drugi.