Davis Cup domaćinstvo Zagreb ili Split ?

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 21, 2016 |

Nakon što se hrvatska teniska reprezentacija na čelu s Marinom Čilićem plasirala u finale Davis Cupa ostalo je pitanje gdje će se održati taj važan sportski događaj. U utrku za domaćinstvom finala Davis Cupa, uz Zagreb, upustio se i Grad Split, potvrdio nam je gradonačelnik Ivo Bladasar.

 

 Naime, prema Davis Cup pravilniku kao jedan od zahtjeva za organizaciju finala Davis Cupa postavljen je i minimalni kapacitet gledališta, a iznosi 12.000 mjesta.

 

Ako Hrvatski teniski savez želi zadovoljiti taj minimum, tada mu se kao prva opcija za domaćinstvo finalnog dvoboja, koji će se igrati od 25. do 27. studenoga, nameće zagrebačka Arena.No, tu nastaje problem. Naime, u tom je terminu Arena već rezervirana, a trebali bi je zauzeta. Termin za taj show  u zagrebačkoj Areni  je odavno rezerviran, a i ulaznice su već puštene u prodaju. Druga opcija je Spaladium Arena u Splitu, koja je također već rezervirana.

 

A stečajni sudac će, kaže gradonačelnik, osobno zamoliti novu stečajnu upraviteljicu, koja još nije službeno stupila na dužnost , da potvrdno odgovori na ovaj zahtjev. Ovisno o dogovoru upraviteljice i direktora Spaladium Arene, krenut će se u pregovore s grupom koja u tom terminu ima zakazan koncer u Areni, o njegovoj odgodi.

 

Ipak konačnu odluku o tome gdje će se održati domaćinstvo Davis Cupa, donjet će Hrvatski teniski savez, koji je već kontaktirao splitsku gradsku službu

 

U ovom slučaju, neće, tvrdi Baldasar, biti pogodovanja ni popuštanja, svom kolegi Milanu Bandiću.

 

Baš poput svog splitskog kolege i Milan Bandić je spreman napraviti sve da se finale odigra u Zagrebu, pa i odgoditi unaprijedn zakazan show za tjedna dana prije odnosno kasnije.