Darivanje novorođenčadi u Križu

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 6, 2017 |

Predstavnici Općine Križ, šestu godinu za redom, povodom svetog Nikole, upriličili su darivanje beba rođenih tijekom ove godine. Prema dostupnim podacima, na području Općine Križ, ove godine ima gotovo jednako novorođene djece, kao i prošle godine.

 

Naime, Općina Križ nastavila je s tradicijom darivanja beba rođenih u jednoj godini. Ovaj put prigodnim poklon paketima darivano je 52 djece, i to 28 dječaka, te 24 djevojčice, koji su rođeni u razdoblju od 15.studenog prošle do 15.studenog ove godine.Načelnik Općine Marko Magdić tom je prigodom istaknuo da s obzirom da je blagdansko vrijeme i vrijeme darivanja, i Općina s veseljem svake godine daruje svoje  najmlađe stanovnike uz pomoć  sponzora, a tu participira i sama Općina, kao skromni doprinos i znak pažnje svima onima koji su po prvi put postali roditelji, ali i onima koji su već nekoliko puta postali roditelji. Na ovogodišnjem darivanju s roditeljima je bila je i beba Iva koja ima puna 4 mjeseca. Njeni roditelji zadovoljni su ovakvom gestom Općine da ih prigodno dariva, jer će svi dobiveni pokloni sigurno dobro doći. Osim darivanja beba povodom svetog Nikole, Općina Križ roditelje novorođene djece pomaže i s jednokratnom novčanom pomoći za novorođenčad. U Općini Križ ta potpora za prvo dijete iznosi 1500 kuna, za drugo dijete 1700 kuna, te 2000 kuna za treće i svako naredno dijete. Inače, Općina Križ sljedeće je godine za tu namjenu predvidjela veći iznos od ovogodišnjeg, tj. ukupno 100 tisuća kuna, odnosno 20 tisuća kuna više. Darivanju je nazočila i patronažna sestra koja pokriva područje Općine Križ, a koja se i sama nedavno vratila s porodiljnog. Patronažna sestra Mateja Zajčić tako je najavila da bi početkom 2018.godine prvi mjesec, najkasnije drugi mjesec, u Križu krenuli s održavanjem grupa za potporu dojenja, koje su do sada održavane u Ivanić-Gradu. Te radionice održavati će se jednom mjesečno, a teme će ovisiti o interesu i željama polaznika. Na kraju informacija da oni koji nisu uspjeli doći na dodjelu poklon paketa iste mogu podići svaki radni dan tijekom uredovnog vremena Općine u zgradi Općine Križ.