Dani zagrebačkih jagoda

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 3, 2016 |

Udruge proizvođača jagoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije na zagrebačkom Tomislavovom trgu već 18. godinu zaredom organiziraju Dane zagrebačkih jagoda. Građanima su tako na raspolaganju brojne sorte.

 

U Zagrebu na više od 70 hektara uzgaja se 2.800.000 sadnica jagoda.

 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, ova godina nije bila plodna za uzgajivače jagoda, što bi se u konačnici moglo nepovoljno odraziti na cijenu jagoda.

 

“S ovom godinom nismo previše zadovoljni jer zbog niskih temperatura imali smo više od 40 posto štete na nasadima i manju proizvodnju to znači za kupce veću cijenu, sada smo na 12 kuna i teško da će cijena padati”, naglasio je Željko Varga, predsjednik Udruga proizvođača jagoda Zagrebačke županije.

 

Dani zagrebačkih jagoda održavaju se u organizaciji Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten, a svježe voće građanima Zagreba ponudit će više od 70 proizvođača jagoda.