Dan Srednje škole Petrinja

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: veljača 5, 2016 |

Već pune 152 godine Srednja škola Petrinja obrazovna je okosnica u tom gradu, gradu kako ga vole zvati, učitelja i salame. Izvrsni rezultati, brojni projekti ali i zadovoljni nastavnici te uspješni učenici, slika su ove škole koja je prigodnim programom obilježila svoj dan.

 

Naime, malo se koja hrvatska srednja škola može pohvaliti tradicijom dugom 152 godine, poput Srednje škole Petrinja, koju pohađa 480 učenika. Dan škole prigoda je za osvrt na ostvareno u protekom razdoblju. Uz 190 učenika na županijskim natjecanjima te 60 na državnim, uz dva državna prvaka, ova škola ima se čime pohvaliti.

 

To su brojni projekti ali i uspješni učenici koji nemaju problema s upisom na željeni fakultet. I Sisačko-moslavačka županija prepoznaje rad ove škole te će ih i dalje pratiti u njihovim projektima, kojima podižu svijest mladih ali i uz pomoć kojih škola osigurava sredstva za opremanje.