Dan srca

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: rujan 30, 2017 |

Kardiovaskularne bolesti spadaju bolesti koje imaju najveću smrtnost među populacijom. Njihovo sprječavanje je vrlo jednostavno i učinkovito na prirodan način samo ljudi trebaju posvetiti malo vremena svaki dan za sebe i svoje zdravlje. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana organizirana je edukacija građana na koji način najbolje spriječiti pojavu kardiovaskularnih bolesti te im je mjeren krvni tlak i težina.

 

Unos kalorija, odnosno prehrana mora se bazirati na raznovrsnoj hrani i potrebno je gibanje da se te kalorije potroše.  Pridržavanje ovih nekoliko osnovnih pravila sprječava smrtnost za više  od 80 % što zvuči nevjerojatno a taj trening ne zahtijeva nikakvu skupu opremu niti posebne prostorije jer sve to već imamo. Potrebno je samo prohodati svaki dan barem dvadeset minuta do jednog sata. 

 

Pravilna prehrana koja uključuje povrće i voće u većim količinama i svakodnevno kretanje su lijek koji pojavu kardiovaskularnih bolesti svode na najmanju moguću mjeru, samo je potrebno malo samodiscipline i život može biti ljepši i kvalitetniji.