Dan Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: svibanj 30, 2017 |

Petrinjski Odsjek Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prigodnom je svečanošću obilježio svoj dan. Petrinja je, naime, još od 1862. grad učitelja i učiteljstva a ponosi se time i danas. Jer punih 155 godina u Petrinji se školuju učitelji a zanimanje za učiteljski studij razredne nastave ili studij predškolskog odgoja koji se provode na Odsjeku Učiteljskog fakulteta u Petrinji traje i danas.

 

Svakodnevan rad na napretku doveli su lani i do dobivanja certifikata kvalitete koji je ove godine i potvrđen, ističe dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivan Prskalo. Značaj ove visokoškolske ustanove, ali i značaj obrazovanja te veliku ulogu učitelja u društvu potvrđuje i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, koja je nazočila svečanosti. Inače, na Učiteljskom fakultetu studira oko 2000 studenata a u prošloj akademskoj godini na Odsjeku u Petrinji studirao je 301 redovni te 213 izvanrednih studenata.