Dan neenergetskih mineralnih sirovina

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 14, 2018 |

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, kao i na još nekoliko srodnih fakulteta, održan je sveučilišni Dan neenergetskih mineralnih sirovina. Organiziran je u okviru europskog projekta te financiran od Europskog instituta za tehnologiju i inovacije.

 

Upoznavanje učenika srednjih škola, studenata preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija te šire javnosti s primarnim i sekundarnim mineralnim sirovinama, njihovoj važnosti u europskom i hrvatskom gospodarstvu te približiti niz studijskih programa i struka vezanih uz životni ciklus mineralne sirovine, osnovni je cilj sveučilišnog Dana neenergetskih mineralnih sirovina u kojem Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje kao partner. Tamara Holjevac Grgurić, koordinatorica za međunarodnu suradnju Matelurškog fakulteta ističe kako je središnja tema manifestacije ukazati na potencijal, važnost, edukaciju te mogućnosti zapošljavanja i izgradnje karijere u sektoru neenergetskih mineralnih sirovina, metalnih materijala i metaloprerađivačke industrije. U programu na Metalurškom fakultetu predstavljeno je sveukupno 6 gospodarskih subjekata, Tehnička škola Sisak sa solarnim električnim automobilom a bilo je moguće obići i laboratorije fakulteta.