Dan kruha u Kutini

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 7, 2015 |

U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini, održana je već tradicionalna izložba kojom se obilježava Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Radi se o centralnoj manifestaciji u gradu, humanitarnog karaktera, na kojoj sudjeluju sve osnovne i srednje škole, dječji vrtići te udruge.

 

Sav novac prikupljen od prodaje izložaka na izložbi ide u humanitarne svrhe, a ove godine za djecu izbjeglice kako bi im, na neki način, pomogli u kupnji prehrambenih i higijenskih proizvoda”, istaknula je Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije Kutina grad prijatelj djece.

 

Biran je i najoriginalniji štand, na kojem su izlagači pokazivali tradicionalne proizvode, kako su ih radili naši djedovi i bake.

 

Manifestaciju je posjetio i Andrija Rudić, gradonačelnik Grada Kutine.

 

Manifestacija je trebala biti održana na novom gradskom trgu, no zbog kiše preseljena je u dvoranu Osnovne Škole. Kako bi se prigoda upotpunila organizatori su iz Banove Jaruge, samo za tu prigodu, nabavili dvije slamnate figure, babu i deda, odnosno Đuru i Katu.