Dan karijera na Ekonomskom fakultetu

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 7, 2016 |

Svjetski gigant stiže u Split i zaposlit će 2.000 ljudi. Dobra je to vijest za sve one koji traže posao i koji su staž do sada sticali samo na burzi rada. Kako do novog posla svi zainteresirani imali su prilike doznati danas na Danu karijera , koji je za ovi prigodu održan na splitskom ekonomskom fakultetu.

 

Dan karijera na splitskom Ekonomskom fakultetu budućim je zaposlenicima trebo pružiti sve informacije o eventualnom poslodavcu. Potencijalnom straniom ulgaču trebao je pokazati postoji li i koliki je interes za otvaranjem hrvatske podružnice svjetskog lidera u pružanju podrške klijentima kroz više kanala. Jednostavnije rečeno call centra.

 

Interes Splićana čini se nije izostao. Studenti, maturanti , ali i oni koji su već duže vremena na burzi rada , došli su doznati što im donosi poslovna budućnost.

 

A što je to što je stranog investitora privuklo Hrvatskoj? Pruža li strani poslodavac, veći sigurnost prilikom zaposlenja pitali smo zainteresirane posloprimce.Oko 800 Splićana prijavilo se za sudjelovanje na cijelodnevnoj prezentaciji. Odluku o tome hoće li se u gradu podno Marjana otvoriti tvrtka koja najavljuje zapošljavanje oko dvije tisuće radnika, strani ulagač donjeti će do kraja ovog mjeseca.

 

Bude li ona pozitivna, već u studenom ove godine krenut će se u realizaciju ovog projekta, koji bi Splićanima, trebao donjeti neku bolju, svijetliju, poslovnu budućnost. Na početku poso bi trebalo pronaći četristotinjak osoba, a kroz godinu dana njih oko dvije tisuće. Početna neto plaća, trebala bi iznositi oko 5 tisuća kuna.