Dan i noć na PMF-u

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: travanj 8, 2017 |

Na prirodoslovno-matematičkom fakultetu drugu godinu se održava manifestacija Dan i noć na PMF-u koja objedinjuje programe svih sedam odsjeka toga fakulteta. U osmišljavanju i provedbi programa sudjelovalo je gotovo 1000 studenata, profesora i drugih djelatnika fakulteta, manifestacija se održala na čak 11 lokacija u Zagrebu.

 

Luka Šmit, student kemije, objasnio nam je što je njegov odsjek pripremio: “Zovemo se bauštelci, radimo za posjetitelje gips, a ovdje kolegice pročišćavaju vodu.”

 

Svaki odsjek pripremio je zanimljiv program. Kroz razne pokuse, radionice i demonstracije približili su ono što nauče na nastavi posjetiteljima svih uzrasta.

 

Studentica geologije Agata navela je što se sve moglo na Odsjeku za geologiju vidjeti i naučiti:
“Ima u podnožju geološkog odsjeka je minerološka zbirka minerala koje koristimo u svakodnevnom životu, kao što su sol, željezne rude, izrađivanje gipsnih geoda…”

 

Posebno je ponosna dekanica Aleksandra Čižmešija jer se ovakvim manifestacijama znanost približava građanima, a potencijalno i budućim studentima PMF-a, čije su kvote svake godine bez problema popunjene.

 

“Svakako da popularizacija znanosti, saznanje što to prirodne znanosti jesu, što se radi, kad se radi visoka znanost, ali ispričana na jednostavan način, svakako da pridonose atraktivnosti naših studija”, istaknula je.

 

Manifestacija broji više od 120 interaktivnih radionica što znači da kreativnost i znanost idu zajedno, a o tome su svjedočili i puni busevi te duga čekanja u redu za pojedine radionice.