Dan grada Trogira

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 13, 2017 |

Velika fešta u Trogiru, slavi se Dan grada i blagdan njegova nebeskog zaštitnika  sv. Ivana. Gradski oci uprličili su tradiconlanu svečanu sjednicu Gradskog vijeća, kojoj je prethodilo otvaranje novoizgrađenog dječjeg igrališta, a potom se obišlo i gradilište mosta Trogir – Čiovo, na kojem su, nakon dulje stanke, konačno nastavljeni radovi.

 

Povodom blagdana sv. Ivana Trogirskog i Dan grada, u Trogiru je održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Trogira. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Trogira Ante Piteša i gradonačelnik Ante Bilić u kratkom su izlaganju prezentirali i predstavili  projekte koje je nova Gradska uprava realizirala u prvih pet mjeseci . Također, najavljeni su i svi oni projekti koji slijede u 2018.oj godini.Kako to i biva , u svečanom tonu, prije same sjednice  otvoreno je i novoizgrađeno dječje igralište u ulici Balančane.Samu svečanu sjednicu gradskog vijeća Grada Trogira uveličao je svojim nastupom  i djevojački zbor srednje škole Ivana Lucića, a  zaslužnim Trogirankama i Trogiranima dodijeljene su i nagrade.

 

Nakon svečane sjednice gradonačelnik Ante Bilić s visokim se uzvanicima uputio u obilazak gradilišta novog čiovskog mosta na kojem su ovaj tjedan nastavljeni.