Dan Fakulteta prometnih znanosti

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: listopad 9, 2017 |

Povodom obilježavnja Dana fakulteta prometnih znanosti, pristigli su brojni uzvanici. Osim Dana fakulteta, obilježava se i 25 godina postojanja studija Aeronautike. Dekan Hrvoje Gold ponosan je na brojne uspjehe studentata i profesora koji predstavljaju fakultet.

 

Obilježen je Dan Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Ujedno se obilježilo i 25 godina postojanja studija Aeronautike. Dekan fakulteta iznimno je ponosan na postignute rezultate fakulteta. Posebno je ponosno istaknuo rad i uspješnost studenata. ” U protekloj godini treba posebno istaknuti da je ukupno 14 studenata dobilo rektorovu nagradu u kategorijama za individualni i nagrada za timski znanstveni i umjetnički” rekao je prof.dr.sc Hrvoje Gold, dekan Fakulteta prometnih znanosti. Dan Fakulteta prometnih znanosti nije propustio posjetiti Damir Boras, koji smatra da mladi nakon završenog fakulteta mogu naći posao u struci, što im je jako bitno nakon završenog fakulteta. : Najavio je suradnju s fakultetom u susjednoj državi. ” Sad se pokreće suradnja sa Sveučilištem u Mostaru, jer u BiH nije zapravo dovoljno pokriven i tu treba jako puno raditi i mi smo tu dali našu pomoć” istaknuo je prof.dr.sc Damir Boras. Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika istaknula je koliko je fakultet prometnih znanosti važan za grad Zagreb. “Zato što s ovog fakulteta dolaze prometni stručnjaci koji ovom gradu trebaju ponuditi neka prometna rješenja, pa ako naši sugrađani ponekad nisu zadovoljni s tim prometnim rješenjima mislim da je ovo pravo mjesto gdje treba adresirati to nezadovoljstvo. Ja se iskreno nadam da će tih problema u prometu biti što je moguće manje, odnosno da će prometni stručnjaci s ovog fakulteta dati sve bolja i bolja rješenja kako bi u gradu Zagrebu bile sve manje gužve,a na kraju krajeva na nama je da bi te projekte financiramo” rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

 

Ovaj fakultet jedan je od onih koji mogu osigurati budućnost mladima u Hrvatskoj. Poznato je koliko mladih nakon fakulteta odlazi iz Lijepe naše u inozemstvo zbog posla,a kako su rekli nakon ovog fakulteta može se naći posao u struci u Hrvatskoj.