Dan državnosti u Svetoj Nedelji

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 24, 2017 |

U Svetoj Nedelji, ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima Grada Svete Nedelje i svim hrvatskim braniteljima, položen je vijenac u povodu Dana državnosti. Vijenac je položio gradonačelnik Dario Zurovec sa svojim zamjenicima.

 

Prije 26 godina, 25. lipnja, Hrvatski Sabor donio je Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom. Otada se Dan državnosti u svečanom tonu obilježava diljem Hrvatske, a u njegovu povodu položen je vijenac i u Svetoj Nedelji.

 

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje: “Prije svega, do sada se obilježavao na način da smo se mi iskoordinirali s udrugama branitelja što možete vidjeti i danas, udruge se skupe, mi položimo vijenac za sve žrtve Domovinskog rata i pale branitelje.

U toj prigodi organizirana je i povorka Svetom Nedeljom, u kojoj su, uz branitelje, sudjelovale sve udruge civilnog društva. Povorka je krenula s glavnog svetonedeljskog trga do Spomen obilježja poginulim braniteljima Grada Svete Nedelje, a branitelji su ponovno ujedinjeni.

 

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje: “Mislim da se radilo na tome da se oni razjedine, meni to nije cilj, čak dapače. Ljepše je vidjeti ljude zajedno, želim da se svi ujedinimo.”

 

Još prošla vlast u Svetoj Nedelji u proračun je uvrstila novac za podizanje spomenik posvećenog braniteljima s ovog područja, a i sadašnji gradonačelnik to planira.

 

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje: “Čak sam i gledao nekakve gotove projekte koji su relaizirani u manjim općinama, ciljat ćemo da se to napravi čim prije.”

 

Gradonačelnik Zurovec za sljedeći Dan državnosti najavljuje još veću svečanost.

 

Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje: “Svakako bismo voljeli da bude još veća svečanost, sad smo tu napravili prvi pomak, nadam se na bolje. Birali smo promjene, idemo ih napraviti.”

 

Pozitivne promjene su uvijek dobro došle, a Dan državnosti svake godine, u cijeloj Hrvatskoj, treba obilježiti dostojanstveno i sjetiti se onih koji su položili svoje živote za domovinu.