Čuvajmo se sunca

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 13, 2016 |

Ljetne temperature počele su dostizati svoje maksimume. Sunce nemilosrdno prži a plaže su svakim danom sve punije. I većina roditelja s malom djecom osvježenje je potražila u moru.

 

Iako svi znamo o štetnosti utjecaja sunčanih zraka s djecom treba biti dodatno na oprezu. Već nakon vrlo kratkog sunčanja, kod djece se mogu pojaviti alergije i različite reakcije kože na sunce. Pojavljuju se na osunčanim dijelovima tijela, a mogu poprimiti oblik otoka, osipa, plikova ili crvenih mrlja.

 

Najčešća alergija koja se pojavljuje kod djece je tzv. solarni osip prouzročen suncem koje u kombinaciji s tjelesnim znojem uzrokuje crvenkaste prištiće koje često prati svrbež. Liječnici u tom slučaju preporučuju kupanje u običnoj mlakoj vodi. Nježnu dječju kožu treba zaštititi kremom za sunčanje koja ima visok zaštitni faktor. Za učinkovitu zaštitu koristite kreme sa zaštitnim faktorom ovisno o tipu kože vašeg djeteta i to na svim otkrivenim dijelovima tijela.

 

Vodite računa o tome da dijete namažete kremom za sunčanje još kod kuće, barem pola sata prije odlaska na plažu.