Čudotvorna prašina Sv. Nikole

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 3, 2015 |

Čudotvorna prašina svetog Nikole posljednji je književni uradak Jure Papića. Kako sam autor kaže, prigodna je to priča o svetom Nikoli koju s ljubavlju posvećuje svim naraštajima

 

A što se dalje događalo sa Svetim Nikolom doznat će oni koji u ruke prime najnoviji književni uradak mladog pisca Jure Papića naziva Čudotvorna prašine Sv. Nikole. Malim i velikim čitateljima, predstavljenog u Gradskoj knjižnici Marko Marulić. Knjiga omiljenog svetca opisuje na jedna pomalo drugačiji način od onoga kako ga djeca najčešće doživljajvaju , starca duge bijele brade s vrećom darova na ramenu.

 

Upravo je ti i bila želja autora Jure Papića, da budući čitatelji ove knjige Sv Nikolu zaštitnika djece , pomoraca , ribara i pekara, sagledaju drugim očima.

 

A, baš ova ili neka druga knjiga ono je što bi se moglo nači u čizmici ili pod jelkom kao dar za mališane predstoječih blagdana. Razloga za to ima nekoliko.

 

Vesela ekipa koja je pjesmom i čitanjem ulomaka iz Čudotvorne prašine Sv Nikole, javnosti predatvila ovaj književni uradak, spremna je ovoga petka uljepšati blagdane malim bolesnicima čije će čizmice ove godine svetac puniti umjesto u njihovim domovima na dječjem odjelu KBC-a Split.