Crveni križ grada Zagreba dobio novo kombi vozilo

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: lipanj 12, 2018 |

U prostoru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb prvi čovjek Grada Zagreba prisustvovao je primopredaji kombi vozila nabavljenog donacijama prikupljenim na balu Crvenog križa grada Zagreba.

 

Ovo vozilo služit će za prijevoz osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške Crvenog križa Zagreb. U prostoru Gradskog društva Crvenog križa Zagreb obavljena je primopredaja kombi vozila. Kombi vozilo omogućit će da se provedba Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u potpunosti provodi na temeljima inkluzije i poštivanja ljudskih prava jer će ravnopravno sudjelovanje svih korisnika u svim aktivnostima omogućiti i osobama s tjelesnim oštećenjem da se pripreme za što samostalniji život te da na jednaki način s ostalim korisnicima sudjeluju u kulturnom, javnom i društvenom životu zajednice. ” Za korisnike naših radionica i poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem, njima će ovaj kombi značiti jako puno. Omogućiti će im sudjelovanje u svim aktivnostima programa” rekao je Petar Penava, ravnatelj GDCK Zagreb. Ravnatelj gradskog Crvenog križa Zagreb iznimno je zahvalan svima koji su pomogli.  Zadovoljan je i zagrebački gradonačelnik koji je napomenuo od kolike je važnosti ovo vozilo.

 

” Znači puno, veselje za ove mlade ljude koji će danas otići na izlet u Đurđevac, njih otprilike 15. Dobro je činiti dobro. I dobro je da Crveni križ organizira humanitarni bal” istaknuo je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. U okviru svoje djelatnosti Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb osobama s intelektualnim oštećenjem pruža uslugu poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške na pet lokacija u gradu Zagrebu. U programu je uključeno 70 osoba s intelektualnim teškoćama starijih od 21 godine, zato će im ovo vozilo biti od iznimne velike pomoći.