Crnogorski književnici u Uniji Vlaho Bukovac

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 14, 2018 |

Splitska Unija Vlaho Bukovac odavno je proširila svoje obzore i prešla državne granice. Tako je na svojoj posljednjoj književnoj, pjesničkoj večeri ugostila umjetnike iz Crne Gore.U centru Zlatno Doba u Splitu predstavljeno je troje novih pjesnika Unije “V.Bukovac” iz Podgorice.

 

Široj splitskoj publici predstavljeni su književnica Milanka Aranitović – Rakočević , te književnik Milan Rajović i  pjesnik Veljko Vejović , uz kazivanje stihova Damira Trogrlića Wassa i izvrsnog solistu-gitaristu Robija Turčinova . Književnici  iz Crne Gore na lijep su se način prezentirali publici. Milan Rajović je poetaa i prozni pisac. Rođen je 19. maja 1946. u Gnjilom Potoku kod Andrijevice. Odrastao je u siromašnoj desetočlanoj porodici. Sa 21 godinom ide na služenje vojnog roka i, kao djetetu sa sela, to mu je bilo prvo odvajanje od kuće i porodice. Nakon toga, napušta svoj zavičaj i odlazi u Kopenhagen. Najveći dio svoga života je proveo u dijaspori.Veliki je humanista, sponzor i pokrovitelj mnogih humanitarnih društava širom Crne Gore  i drugih srpskih država.Član je više književnih i stvaralačkih Udruženja. Autor je knjiga proze i poezije, koje su naišle na dobar prijem čitalaca.I Veljko Veljović , te Milanka Aranitović – Rakočević, inače novopečeni članovi Unije Vlaho Bukovac opravdali su očekivanja pubike.

 

Druženje starih ali i novih članova Unije Vlaho Bukovac trajalo je dva i pol sata, a očito je kako su svi uživali ,uz najljepše stihove i pripovjetke književnika, jer dobra priča ili pjesma ne poznaje granice.