Cooking Tour@Zadar

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 13, 2018 |

Održana je početna konferencija projekta Cooking Tour@ Zadar  u Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi. Projektom će se nezaposlenim osobama omogućiti edukacija u pet različitih inovativnih programa; kuhar specijalist dijetoterapije, kuhar specijalist mediteranske prehrane, kuhar specijalist halal normativa, art deco slastičar i barmen/koktel majstor/sommelier.

 

CookingTour@Zadar pokrenula je Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar sa partnerskim ustanovama Područnim uredom HZZ-a u Zadru i Punta Skalom , a kako bi s nezaposlenima, i za njih, kreirali pet novih obrazovnih programa. Cilj je odgovoriti na potrebe ranjivih skupina i osnažiti ih za uključivanje na tržište rada inovativnim pristupima poučavanja. Ravnateljica Hotelijersko – turističke i ugostiteljske škole Diana Radić Škara koja je ujedno predstavnik nositelja projekta, naglasila je važnost sinergije obrazovnog sektora s realnim sektorom kako bi se prepoznale najvažnije kvalifikacije koje nedostaju na tržištu rada .Projekt je financiran u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda i njegova ukupna vrijednost  iznosi 1.991.754,10kn. Započeo 10. travnja 2018. a traje do 9. travnja 2020., 24 mjeseca.