Član Marjana Paško Božić primio nagradu Dražen Petrović

Kategorija: Sport | Objavljeno: rujan 13, 2017 |

U nazočnosti olimpijaca, bivših vrhunskih sportaša, sportskih djelatnika i dužnosnika, među kojima su predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, državna tajnica za šport Janica Kostelić, članovi Vijeća te drugi uglednici, u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” na istoimenom trgu u Zagrebu, dodjeljena je Nagrada “Dražen Petrović”, godišnja nagrada najuspješnijim mladim hrvatskim sportašima, ekipama i posadama. Među laureatima je bio i član splitskog Marjana Paško Božić koji je dobio priznanje za najveću nadu hrvatskog sporta.Kolika je čast primit ovu nagradu dovoljno govori podatak da je među uzvanicima bio pregršt velikih sportaša i osvajača najsjajnijih olimpijskih odličja. Vrijedi spomenuti da je Pašku zapljeskala Janica Kostelić, Dubravko Šimenc, Damir Martin, Josip Glasnović, Goran Šprem, Igor Boraska, Mario Možnik, Danira Nakić, ali i visoki uzvanici poput Zlatka Mateše, Milana Bandića te kao domaćin Biserka Petrović.

 

Podsjetimo, Paško Božić dobitnik je nagrade Dražen Petrović koju mu je dodijelio odbor od 13 članova na čijem je čelu Damir Martin, a u komisiji još nekoliko proslavljenih sportaša i osvajača olimpijske medalje poput Snježane Pejčić, Dubravka Šimenca, Martine Zubčić , a titula mu je pripala zbog iznimnog ostvarenja u 2016. godini na europskom kadetskom prvenstvu gdje je osvojio brončano odličje u kategoriji do 65 kilograma.Ukupno je ovo čak osma velika nagrada za sportaše splitskog taekwondo kluba Marjan na razini Hrvatske.

 

Nagrada „Dražen Petrović„ dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama u obje konkurencije za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja koji je preminuo, ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora 9. rujna 2006. a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora. Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčan iznos i prikladni poklon. Odluku o izboru dobitnika Nagrade donosi Odbor kojeg čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara i Hrvatskog kluba olimpijaca.

 

VEZANI ČLANCI