Cikloturizam

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: lipanj 7, 2016 |

Početkom 2014. godine u Splitsko – dalmatinskoj županiji nije postojala niti jedna uređena biciklistička staza, kao ni objekat prilagođen prihvatu takvih gostiju u predsezoni i posezoni. Županija je prihodovala od cikloturizma ravno 0 kn.

 

Danas, naša županija ima gotovo 2700 km, odnosno više od 70 uređenih staza prilagođenih najzahtjevnijim potrebama cikloturista, 7 organiziranih utrka, 50 objekata prilagođenih potrebama modernog cikloturista. A najbolji podatak je da je zarada županije od ove grane turizma preko 2 miljuna kuna. U ovoj godini mapu cikloturističkis staza dobili su otoci Brač i Hvar, kao i dalmatinska zagora , a za koji dan svoju bi kartu s ucrtanim biciklističkim stazama trebala dobiti i Makarska rivijera.

 

Sve su to podaci koje će Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije predstvaiti na međunaraodnoj prezentaciji cikloturističkih staza u Trstu.

 

Upravo se razvijanjem ovog selektivnog oblika turizma , želi produžiti sama špoica turističke sezone kao i popraviti rezultati u pred i posezoni.

 

Dobar bi marketing mogao povečati zaradu od ovog selektivnog oblika turizma, budući je riječ o jednom od najpopularnijih i najbrže rastučih oblika turizma u svijetu

No neće se stati samo na cikloturizmu. Turistička zajednica u planu ima razvijanje i još nekih oblika selektivnog turizma kako bi se poboljšala kavliteta turističke ponude, a samim time i ostvarili bolji rezultati u turizmu.

 

Brojke koje trnutno ostvarujemo u turizmu su dobre. Iz godine u godinu obaraju se turistički rekordi. No upravo razvojem pojedinih oblika turizma razvijaju se i pred i posezona, ali i jača sama špica što bi u konačnici trebalo uroditi još boljim rezultatima , naglašava direktor Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije.