“Cetini” prijeti stečaj

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: srpanj 20, 2016 |

Prosvjed koji su danas planirali održati pred zgradom Splitsko dalmatinske županije, radnici sinjske Cetina i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivrednoj, prehrambenoj , duhanskoj industriji i vodoprivredi hrvtakse, odgodili su za petak. Prosvjedovat će pred Trgovačkim sudom u Splitu dok bude trajalo drugo ročište na kojem će se glasovati o planu restruktururanja Cetine.

 

Dio radnika i predstavnici PPDIV-a , okupili su se jutros pred zgradom Splitsko dalmatinske županije, većinskim vlasnikom sinjske Cetine, kojoj prijeti stečaj , ne usvoji li Trgovački sud u Splitu plan njezinog resturkturiranja, s obzirom da ova tvrtka za izgradnju vodnih građevina i građevinarstvo ima 20 milijuna kuna vjerovničkih potraživanja. Stečaj i otkazi ne bi trebali biti u interesu ni Župnij ni države poručili su:

 

Na prvom ročištu održanom 14. ovog mjeseca , vjerovnici, ministarstva zdravlja i financija nisu dali suglasnost na podneseni plan financijskog restrukturiranja , te su zatražili svojih 2, 4 milijuna kuna od Cetine, a novo je ročište sazvano za ovaj petak.

 

Radnici Cetine smatraju kakorje riječ o sprezi politike i interesa pojedinih lobija.

 

Plan restrukturiranja koji su predlažu radnici i sindikalisti, tvrde omogućio bi nastavk rada Cetine, reprogram dugova kod banaka, čime bi se postupno isplačivala sva potraživanja prema vjerovnicima

 

Strahuje 75 radnika Cetine da će ukoliko njihova tvrtka ode u stečaj oni ostati bez posla, a njihove obitelji bez kruha

 

Prosvjedom u petk pred Trgovačkim sudom , žele utjecati na usvajanje ponuđenog plana restrukturiranja društva , kako bi im se dala jošjedna šansa za opstanak.