Ceste na ivanić-gradskom području u zimskim uvjetima

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 7, 2017 |

Ivanić-Grad i ove će se godine potruditi da prometnice u nadležnosti Grada budu dobro održavane u zimskim uvjetima. Da su određeni problemi mogući svjestan je i gradonačelnik Javor Bojan Leš, no on ističe da su se gradske službe trudile i truditi će se kako bi sve prometnice bile dobro očišćene.

 

Naimwe, područje Grada Ivanić-Grada prošle je godine za vrijeme zime bilo vrlo zadovoljavajuće održavano, smatra gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojaš Leš. Dodao je da u odnosu na ostale općine u okruženju, prošle godine Ivanić-Grad je  bio izrazito dobro čišćen i bilo je puno manje problema. No neki ivanić-gradski vijećnici nisu bili zadovoljni čišćenjem prošle zime, osobito županijskom prometnicom koja prolazi kroz grad. Među njima je bio Pero Vržogić, koji je rekao da je županijska cesta koja prolazi kroz grad je i gradska briga. Gradonačelnik Leš rekao je, kada se govori o ingerenciji Županija-Grad, naravno da su gradske i županijske ceste koje prolaze kroz grad i koje koriste građani za Grad Ivanić jednako važne, te da gradskim čelnicima nije svejedno kako i na koji se način one čiste. Gradonačelnik je dodao da se iz Grada ne jedanput  nego po nekoliko puta u sezoni snijega zovu Županijske ceste sa zamolbom da se taj dio odradi što bolje. Gradonačelnik Leš podsjetio je kako postoji Zakonska odredba koja propisuje kada se može izaći na teren čistiti prometnice od snijega. Direktor ivanić-gradskog Komunalnog centra Mario Mikulić pojasnio je što se i kada radi na prometnicama u zimskim uvjetima.

 

Mikulić je tako rekao da se na -5 stupnjeva  i niže baca mješavina sipine i soli kako ne bi dolazilo do proklizavanja vozila, te da se spriječi što je više moguće takvih incidentnih situacija. Mikulić je dodao da nakon što snijeg prestane padati nadležne službe imaju rok od 8 sati da očiste ceste. Mikulić je dodao da na području Ivanić-Grada službe zadužene za čišćenje na teren znaju izaći i prije nego što se na prometnicama nađe zakonski minimum snijega, a sve kako bi građani bili što zadovoljniji.