Centar izvrsnosti iz matematike

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: studeni 8, 2016 |

Splitsko dalmatinska županija ove subote dobit će svoj prvi Centar izvrsnosti iz matematike, kojeg će pohađati 214 nadarenih učenika s područja cijele županije. Prvi je to u nizu centara izvrsnosti, koji za cilj imaju oformitisustav, prepoznavanja, nagrađivanja i rada s nadarenom djecom. Od subote Splitsko-dalmatinska županija biti će  bogatija za centar izvrsnosti iz matematike.

 

U sljedećoj školskoj godini planira se centar izvrsnosti iz informatike te novih tehnologija, s naglaskom na robotiku, a u narednom petogodišnjem razdoblju ukupno 12 centara izvrsnosti. Nakon Varaždina, Splitsko-dalmatinska županija je jedina koja se okreće ovakvom radu s nadarenom djecom. Nadareni učenici s područja cijele županije svoje će znanje razvijati sve do ožujka, kroz 14 radionica, 8 osnovnoškolskih i 6 srednjoškolskih Testiranju je pristupilo više od 707 učenika. Nova matematička znanja učenici će usvajati uz pomoć 30 profesora mentora koji su se također prijavili na natječaju za sudjelovanje u ovom projektu.

 

Za svu djecu polaznike Centra biti će organiziran besplatni prijevoz i obrok – Ljudi su najveća vrijednost, ako imamo kvalitetan kadar, imamo šanse u modernom društvu, poruka je to s predstavljanja Centra izvrsnosti koji će biti otvoren ove subote, a sa službenim radom će započeti 19. Studenog.