Buvljak za pomoć beskućnicima

Kategorija: Regija Split, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: prosinac 16, 2013 | Tagovi: , ,

Sportaši, estradnjaci, pisci i predstavnici medija okupili su se na 13. buvljaku po redu za pomoć splitskim beskućnicima i zajedno s Udrugom MOST uveličali 15. rođendan udruge.

 

Ispred splitskog HNK-a, u Tjednu solidarnosti, održala se tradicionalna 13. humanitarna akcija naziva „A di si ti?“. U najbrojnijem i najuspješnijem buvljaku dosada, sudjelovale su osobe iz javnog života koje su zajedno s vrijednim volonterima iz udruge MOST i ostalim izlagačima na štandovima nudili posjetiteljima ono što su Splićani, udruzi, donirali.

 

Veselo i radno je bilo i na ostalim štandovima, no ipak proizvodi splitskih Bijelih bili su najtraženiji. Njihov štand se brzo praznio, a sve zahvaljujući prodavaču hajdučkih proizvoda, bivšem nogometašu Zlatku Vujoviću, koji se samo sat vremena nakon početka buvljaka  požalio kako će trebati naručiti još robe. Osim tih proizvoda, posjetitelji buvljaka kupovali su knjige, DVD-e, ploče, igračke i slikovnice za najmlađe.

 

Sudeći prema odazivu posjetitelja i riječima organizatora akcije te dojmova izlagača, novca za uljepšati blagdane beskućnicima bit će dovoljno. Prikupljena sredstva namijenjena su za potrebe beskućnika o kojima Udruga MOST brine već 15 godina. Unatoč financijskoj situaciji koja ne mazi većinu Splićana, pronašla se koja kuna za kupnju pokoje sitnice, a to dokazuje kako Splićani uistinu imaju veliko srce i suosjećaju s onim skupinama ljudi koji su socijalno najugroženiji.

 

Jel. P.