Burna rasprava na Aktualnom satu zadarskog Gradskog vijeća

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: kolovoz 5, 2016 |

I ovoga puta burno je bilo na Aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Zadra. Koplja su se lomila na brojnim oporbenim pitanjima, a ponajviše na Izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja Maraska parka.

 

I dok oporba smatra kako se ovim planom pogoduje stranom investitoru na štetu svih građana Zadra vlasti tvrde kako upravo oporba stvara aferu tamo gdje je nema te na taj način, tjerajući strane investitore, skupljaju jeftine političke bodove.Već mjesecima DPU Maraska park predmet je brojnih političkih zadarskih previranja a zbog posljednjih izmjena i dopuna, zadarska oporba, htjela je da se ta točka skine sa Dnevnoga reda sjednice Gradskog vijeća.

 

Razlozi izrade II. Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija „Maraska-park“ su povećanje kategorije, kvalitete smještaja i poslovne održivosti s kojom se predviđa proširenje hotelske građevinske čestice. Posljedično se ukida južna zgrada stambenog kompleksa s vlastitom pripadajućom podrumskom etažom. Zbog osiguravanja funkcionalnosti ostalih stambenih građevina ovim izmjenama se rješavaju i nedostajuća parkirališna mjesta stambenog kompleksa, nastala proširivanjem hotela i njemu pripadajuće čestice.