Brza cesta prema Bjelovaru i dalje samo na papiru

Kategorija: Regija Zagreb, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Zagreb | Objavljeno: prosinac 30, 2016 |

Sve dok se ne završi brza cesta od Vrbovca prema Bjelovaru, a u konačnici I do Virovitice, Bjelovarsko-bilogorska županija bit će prometno izolirana od ostatka Hrvatske. Gradnja je počela pa stala I kako se čini, neće tako skoro ni biti gotova.

 

Nekoliko stotina milijuna kuna već je uloženo, stoga Bjelovarsko-bilogorska županija i župan Damir Bajs žele I nastavak tog projekta.”Svi objekti su napravljeni i želimo samo jedno: da se nastavi ugovor koji je potpisan, ugovor za koji čujemo da se plaćaju penali izvođačima da se ne izvodi projekt, ugovor za projekt koji bi trebao riješiti pitanje poveznice gotovo pola milijuna ljudi”. Prije će se napraviti autocesta Zagreb-Dubrovnik nego od glavnog grada do Bjelovara, poručuje župan Bajs.Održao je župan Bajs I sastanak s pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marijom Klementom na temu izrade Master plana prometnog rješenja Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Kao zaključak tog sastanka rečeno je kako su infrastrukturni projekti koje omogućavaju ravnomjeran razvoj Republike Hrvatske cilj Ministarstva u smislu da se ostvare u što kraćem roku, vlastitim sredstvima ili sredstvima Europske unije.