Brodotrogir d.d. zapošljava

Kategorija: Regija Split, Vijesti, VIJESTI, Vijesti iz Hrvatske, Vijesti iz regije Split | Objavljeno: rujan 1, 2016 |

Otvoren je natječaj za zapošlavanje zapošljavanje radnika deficitarnih zanimanja u Brodotrogiru. Knjiga narudžbi je puna, samo nedostaje radnika proizvodnih zanimanja.

 

Korak po korak Brodotrogir ide prema ciljevima koji su zacrtani prije samo nekoliko godina. U uvjetima kada su postavljeni i prihvaćeni kao temelj Poslovnog plana koji se mora realizirati, izgledalo je kao da su postavljeni nerealni okviri poslovanja. Danas je situacija takva da zbog povećanog obima posla u knjizi narudžbi čija vrijednost iznosi preko 200 milijuna američkih dolara, Brodotrogir d. d. planira zaposliti radnike proizvodnih zanimanja.

 

U Brodotrogiru je trenutno zaposleno 1.200 radnika, od čega je čak 800 u proizvodnji. Do kraja slijedeće godine kako bi se završio veliki posao, potrebna je nova deficitarna radna snaga.
Na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je otvoren natječaj za zapošljavanje zanimanja kao što su brodomonter, brodoelektričar, brodobravar, brodocjevar, zavarivač i brusač. Kako su to deficitarna zanimanja teško je pronaći radnike, upravo zato u obzir dolaze čak i oni koji nemaju iskustva. Osim poslova koji moraju odraditi do kraja slijedeće godine, Brodotrogir očekuje još posla.

 

 Pozitivna atmosfera jasan je pokazatelj kako trogirski brodogradilište lagano ali sigurno korača prema boljim danima.